refter-corona- zwemmen

Nieuwsbericht zwemmen

Vanaf 4 maart gaat het lager terug zwemmen.

We gaan echter niet meer zwemmen in Wingene, maar we gaan naar het zwembad in Meulebeke.

Omdat het zwembad in Meulebeke al vrij druk bezet is, is het niet mogelijk om een vast stramien in het uurrooster te hebben.

In functie van het leren zwemmen werd er gekozen om de laagste klassen het meest te laten zwemmen.

Vanaf volgend schooljaar komt er een nieuwe regeling met het zwembad te Meulebeke zodat we een regelmatiger uurrooster kunnen opmaken.

Via onderstaande link kan je de zwemkalender openen.

Het zwemmen en het vervoer naar het zwembad met de bus gebeurt volledig coronaproof.

Nieuwsbericht eind februari

De periode om de leerlingen van het lager een broodmaaltijd te laten meebrengen 's middags wordt verlengd tot aan de paasvakantie.

De corona maatregelen voor de maaltijden zijn niet gewijzigd.

Vandaar de keuze.

Nieuwsbericht begin februari

Beste ouder(s),

Vanwege een aantal aanpassingen bij de coronamaatregelen, kunnen wij geen warme maaltijden meer aanbieden voor de leerlingen van het lager,

dit vanaf maandag 8 februari tot (voorlopig) 28 februari.

De kinderen zijn nu hoog risico contact.

De leerlingen van het lager moeten per klasbubbel eten met een afstand tussen de klassen van 1,5 meter. De afstand moet ook rug aan rug 1,5 meter zijn. Dit is niet mogelijk bij ons op school.

Daarom de keuze om de leerlingen een broodmaaltijd te laten meebrengen.

Zo'n maaltijd neemt minder tijd in beslag. Daardoor kunnen we 3 beurten (i.p.v. 2) inrichten in de refter, zodat de afstand tussen de klasbubbels wel kan gegarandeerd worden.

De leerlingen brengen dus een lunchpakket met een drankje mee: een melkdrankje, een sapje of water (dit is niet de drinkfles die gebruikt wordt in de klas). Frisdrank is verboden.

Er wordt geen soep meer aangeboden bij de broodmaaltijd van het lager.

Voor de kleuters worden er wel verder warme maaltijden aangeboden.

Voor hen gelden de klasbubbels en de afstandsregel van anderhalve meter niet.

Indien je om praktische redenen tijdens deze periode je kleuter liever boterhammen laat eten, dan kan dit. Gelieve dit zo spoedig mogelijk door te geven aan de klasleerkracht.

Ik vind het spijtig dat ik dat deze aanpassing moet doorvoeren, maar de maatregelen dwingen mij hiertoe.

Alvast bedankt voor je begrip.

Met vriendelijke groeten,

Kristien Goedgebuer